Terapia Vampir sau PRP, Secretul minim-invaziv al intineririi

 

Multa lume sustine ca tineretea este o stare de spirit, insa putini raman indiferenti la aparitia primelor riduri sau semne de imbatranire a pielii. Daca si tu ai un sentiment neplacut cand iti privesti in oglinda ridurile aparute la nivelul fetei, al mainilor, al gatului sau chiar al decolteului, trebuie sa stii ca nu este nevoie sa traiesti cu acest sentiment!

Terapia vampir sau PRP cum se mai numeste este secretul minim-invaziv al intineririi, o descoperire relativ noua insa cu adevarat revolutionara in domeniul chirurgiei estetice. Terapia PRP inseamna Platelet Rich Plasma, o denumire care sugereaza chiar esenta acesteia: plasma cu adaos de trombocite.

Pana si denumirea care tinde sa dea fiori, terapia vampir, are o explicatie logica in sensul ca tratamentul incepe prin simpla recoltare a unei probe de sange printr-un tub vidat. Cei 8 ml de sange extrasi de la pacient sunt apoi centrifugati intr-un aparat special, care separa plasma si trombocitele de celelalte elemente ale sangelui. Acestea doua odata separate vor fi utilizate pentru tratarea locala a zonelor in care pielea este deteriorata.

Daca in 2006, cand s-a vorbit prima data despre terapia vampir, existau destul de putine studii, numarul acestora a crescut la cateva mii de articole de specialitate in anii imediat urmatori. Specialisti in chirurgie estetica din intreaga lume studiaza astazi cu maximum de interes terapia PRP datorita rezultatelor surprinzatoare pe care le ofera aceasta.

Pentru cei care se intreaba de ce plasma si cum intinereste ea, raspunsurile sunt surprinzator de simple:

  • Plasma reprezinta componenta lichida a sangelui, acea substanta in care se afla celulele sangvine, dar si multe alte substante nutrivite si hormoni;
  • Sarurile minerale, acizii aminati, glucidele, proteinele, lipidele si vitaminele se afla in plasma, facand din aceasta un adevarat cocktail nutritiv;
  • Procesul este minim invaziv pentru ca implica recoltarea unei mici mostre de sange si injectarea plasmei extrase din aceasta, aceluiasi pacient, prin aplicarea unui anestezic local;
  • Prin terapia vampir pacientul nu simte, practic, nicio durere, iar reactiile adverse sunt inexistente, caci este vorba despre propriul sange;
  • Cata vreme recoltarea si injectarea se fac conform normelor de manipulare a produselor biologice, tratamentul este extrem de simplu si de sigur.

 

In cadrul clinicii Zetta terapia PRP poate fi imbogatita prin injectarea, pe langa plasma, a acidului hialuronic, o alta substanta cu efecte semnificative de regenerare a pielii. Aceasta reprezinta, asadar, o solutie demna de luat in considerare pentru oricine isi doreste sa arate mai bine si sa se simta mai bine in propria piele.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Terapia Vampir sau PRP, Secretul minim-invaziv al intineririi, 10.0 out of 10 based on 1 rating