Este diabetul mellitus tip 2 o boala grava?

 

Sunt multe sanse ca o parte din informatiile pe care le stii despre diabet de tip 2 sa fie nu tocmai bune. Intr-adevar, primul pas in a trata diabetul de tip 2 ar trebui sa fie cunoasterea starii reale care exista si ce anume trebuie facut pentru a imbunatati conditia. Exista diete traditionale, exercitii fizice pentru a preveni cresterea in greutate si alte informatii, dintre care unele sunt adevarate, iar altele nu. Poti citi informatiile de mai jos pentru a avea o baza de la care sa poti porni o discutie despre diabet de tip 2 cu medicul tau.

 

Diabet mellitus tip 2 – Nu este o boala grava

Acest lucru este complet gresit. Adevarul este ca diabetul este o boala foarte grava. Intr-adevar, aceasta este clasificata ca o boala cronica. Este adevarat ca diabetul zaharat este controlabil, dar este in continuare responsabil pentru mai multe decese intr-un an decat SIDA si cancerul combinate pe o scara globala. De asemenea, este un fapt real ca 2 din 3 pacienti cu diabet mor de boli de inima sau de accident vascular cerebral.

 

Diabet de tip 2 – Mai mult ca o condamnare la moarte

Acest lucru nu este deloc adevarat. De fapt, puterea este in mainile tale, este alegerea ta daca lasi ca un diabet de tip 2 sa devina grav sau sa-l pastrezi sub control. In conformitate cu studiile efectuate pe mai multi pacienti care sufera de diabet mellitus tip 2, se constată că mulți cred că diabetul este din motive genetice. Cu toate acestea, medicii spun ca pacientii cu diabet de tip 2 nu trebuie sa creada ca ei sunt victime neajutorate ale acestei boli. In schimb, ei ar trebui sa incerce sa echilibreze stilul lor de viata cu practicile in timp util printr-o dieta sanatoasa, odihna si antrenament.

 

Diabet zaharat – cauza a obezitatii sau a supraponderabilitatii

Diabetul nu are nimic de-a face cu conditii precum supraponderabilitatea sau obezitatea, deoarece exista multi bolnavi de diabet de tip 2 cu o greutate normala, in timp ce multi oameni supraponderali duc o viata linistita, fara a suferi de diabet. Nu poate fi negat in totalitate faptul ca greutatea este una dintre cauzele diabetului zaharat, dar acest fapt nu este un factor decisiv, deoarece exista si alti factori care lucreaza in combinatie cu greutatea si care pot provoca diabet zaharat; de exemplu, mediul familial este unul major.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Este diabetul mellitus tip 2 o boala grava?, 10.0 out of 10 based on 1 rating