Dezvoltarea notiunii de respect fata de ceilalti, o necesitate

Tehnologia evolueaza din ce in ce mai mult si datorita acestui lucru, in marile orase a devenit mult mai usor si confortabil sa traiesti, sa te deplasezi sau sa faci cumparaturi, in special si pentru persoanele cu dizabilitati. Acum exista in mall-uri sau marile magazine minim cate o platforma pentru persoane cu dizabilitati, iar acest lucru usureaza viata atat pentru acestea, cat si pentru persoanele care au grija de oamenii cu dizabilitati. O platforma hidraulica pentru persoane cu dizabilitati poate fi depistata foarte usor, in special prin simbolurile clasice, putand astfel permite deplasarea normala si pentru persoanele cu dizabilitati.

De multe ori putem gasi o platforma pentru persoane cu dizabilitati chiar si in unele cladiri de birouri sau in multe institutii publice. Acest lucru ii face si pe cei cu dizabilitati sa se integreze usor in societate. Pentru ca si ei sunt oameni ca si noi, simt si gandesc ca si noi, doar ca au o imposibilitate din punct de vedere fizic sa se deplaseze, trebuie sa avem grija sa ii respectam la fel de mult ca pe orice alt om. Copiii trebuie de asemenea invatati ce inseamna notiunea de respect, pentru ca din ce in ce mai mult la noile generatii se observa de multe ori o lipsa de respect fata de persoanele mai in varsta sau fata de persoanele cu dizabilitati.

Copilul trebuie inteles si trebuie ajutat in dezvoltarea gandirii si comportamentului. Comportamentul inadecvat apare, de obicei, din cauza rasfatului sau dupa o asa zisa trauma suferita in familie, daca copilul sufera din diferite motive, atunci acest lucru se reflecta in comportamentul acestuia. Daca apar probleme la un copil si se inchide in el, nu mai comunica sau nu mai este lafel de vesel, parintele are obligatia sa afle sursa problemei. De cele mai multe ori, in familiile unde sunt mai multi copii astfel de probleme apar din cauza geloziei. Devine gelos din cauza ca parintele poate oferi mai multa atentie, in mintea lui, celulilalt copil, chiar daca este fratele lui, acesta se poate simti singur sau respins. In astfel de cazuri se poate apela la consiliere psihologica, pentru depistarea problemei sau pentru a remedia situatia in sine.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Dezvoltarea notiunii de respect fata de ceilalti, o necesitate, 10.0 out of 10 based on 1 rating