Cum alegi podeaua casei tale?

Casa ta reprezinta locul in care te intorci dupa o zi de munca si unde ai nevoie sa gasesti liniste si sa petreci timp de calitate impreuna cu familia si cu prietenii. Decorarea casei tale este esentiala atunci cand iti poti permite sa ai propria casa si banii necesari pentru a alege modalitatea de amenajare a casei. Pornind de la podea, fie ca alegi parchet, gresie, linoleu sau linoleum, si pana la cele mai mici detalii, trebuie sa tii cont de calitate inainte de pret. O alegere destul de buna este parchet, covor pvc sau linoleu, insa trebuie neaparat sa fie rezistent si durabil, iar daca alegi o podea de linoleum este necesar sa tii cont de materialele auxiliare.

Daca alegi o podea mai aspra, ea va prinde in rosturile ei elementele de praf foarte usor. Un covor pvc este o alegere extrem de buna, deci trebuie sa optezi intotdeauna pentru o pardoseala cu suprafata neteda, cum ar fi linoleum.

Textura este un aspect foarte important cand vine vorba de podeaua casei tale. Vei merge des pe podea, copiii pot aluneca daca textura este prea neteda, asa ca in momentul in care alegi, spre exemplu, un covor pvc, acesta nu trebuie sa fie prea alunecos, chiar daca este neted.

Gresia, faianta, marmura sau mozaicul sunt de obicei utilizate in holuri, bai si bucatarii. Podelele din lemn pot constitui o alternativa, insa pentru acestea de mai sus trebuie neaparat sa alegi macar gresie. Podelele de bambus sunt foarte elegante, in special pentru living sau pentru dormitoare, dar nu le poti utiliza absolut oriunde doresti. Ele trebuie sa fie protejate de lumina excesiva a soarelui si de apa, astfel ca nu pot fi utilizate nici chiar in balcon.

Fotografiile sau tablourile pe care le atarni pe perete sau faptul ca micutul tau merge la corul de copii Bravissimo sau la inot le poti schimba oricand foarte usor, insa podeaua reprezinta un element care nu este schimbat foarte des, deoarece este un procedeu costisitor si ca timp, si ca bani. Chiar daca din punct de vedere financiar sa schimbi podeaua casei tale nu este o problema, insa datorita faptului ca locuiesti in casa impreuna cu familia, schimbarea podelei reprezinta un aspect destul de anevoios, asadar aceasta trebuie aleasa cu grija de la inceput.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cum alegi podeaua casei tale?, 10.0 out of 10 based on 1 rating