Cum alegem cele mai potrivite scaune de birou

Majoritatea oamenilor care desfasoara munca de birou isi petrec o buna parte din zi stand pe scaun. Aceste ore petrecute intr-o pozitie mai mult sau mai putin corespunzatoare isi pot pune amprenta asupra starii de sanatate. Iar in combinatie cu petrecerea timpului in fata unui monitor de calculator, efectele pot fi si mai neplacute.

Tocmai pentru a ne face cat mai comod lucrul la birou si pentru a reduce pe cat posibil riscurile de sanatate, alegerea unor scaune ergonomice de birou este esentiala. Ce inseamna „ergonomic” si de ce trebuie sa fie un scaun de birou ergonomic inainte de orice altceva?

Ei bine, ergonomia este o disciplina in sine, responsabila cu studiul conditiilor de munca. Scopul ei este de a ajuta la realizarea unei adaptari optime a celui care lucreaza la mediul de lucru.  Aceasta trasatura ergonomica a unor scaune de birou este esentiala pentru ca postura incomoda si incorecta poate declansa dureri de spate sau de gat, amortirea picioarelor din cauza inaltimii neadecvate a scaunului, presiune in zona lombara care nu este corect sustinuta si alte probleme fizice.

Cand alegem scaune este, asadar, important sa tinem cont mai mult de ergonomia lor decat de aspectul estetic sau de modul in care acestea se vor integra designului deja trasat. E drept, si estetica are rolul ei, insa acesta nu ar trebui sa primeze niciodata in defavoarea ergonomiei.

Din pacate, nu exista un tipar standard, universal, al celor mai bune scaune de birou. Totul se rezuma la pozitia corecta (spatele drept, genunchii la 90 de grade si in pozitie paralela fata de solduri, cu talpile asezate confortabil pe podea) si la modul in care functiile de reglarea ale scaunului ii permit celui care il foloseste sa o adopte.

Un scaun de birou ergonomic ar trebui sa ofere posibilitati de ajustare a inaltimii si a inclinatiei, manere confortabile, suport pentru zona lombara, suport uniform pentru sezut si un material care sa nu irite pielea.

Pe ScauneOnline puteti alege dintr-o selectie vasta de astfel de scaune, destinate unor medii si utilizari diferite. Consultati oferta noastra si faceti cea mai buna investitie in amenajarea spatiului de lucru, indiferent daca aveti in vedere un adult sau un copil – cu totii avem nevoie de un scaun confortabil, in care sa stam cu placere, orice am face!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cum alegem cele mai potrivite scaune de birou, 10.0 out of 10 based on 1 rating