Ce imprimanta sa aleg pentru acasa?

Imprimanta cu jet cerneala

Majoritatea mamicilor care au de-a face cu o imprimanta s-au intrebat probabil, de cel putin o data, care sunt cartusele potrivite pentru imprimanta pe care o detin, sau daca are nevoie de cartuse pentru imprimanta cu cerneala sau laser.

Alegerea imprimantei pentru calculatorul tau este o decizie foarte importanta. Ce imprimanta sa alegi? Cu cerneala sau laser? Costul, calitatea, viteza de printare, capacitatea de stocare (numarul de coli), durata de viata a cartusului si durata de viata a imprimantei sunt doar cativa factori pe care trebuie sa ii iei in calcul. In astfel de situatii multe personae nu stiu daca sa aleaga o imprimanta pe baza de cerneala sau una laser.

Imprimanta pe baza de cerneala functioneaza in felul urmator: fiecare cartus are o gaura foarte mica (duza), aceasta duza  deschizandu-se si distribuind cerneala sub forma de picaturi de marime microscopica in momentul in care imprimanta printeaza.

Imprimanta pe baza de laser imprima imaginea prin intermediul unei raza laser, pe baza de incarcaturi electrice pozitive sau negative. Imprimanta laser este foarte buna in situatia in care ai de-a face cu printarea multor documente, o imprimanta laser poate imprima mai rapid mult mai multe foi decat cea pe cerneala. Imprimantele laser sunt de cele mai multe ori utilizate in spatiile de birouri, unde traficul de printare este mult mai mare si imprimanta este foarte solicitata – dar face fata.

In situatia in care preferi sa si scanezi documente din cand in cand, solutia cea mai buna este o multifunctionala. Imprimantele multifunctionale se impart si ele in categoriile laser si inkjet (pe baza de cerneala).

Imprimanta inkjet functioneaza mai incet, nu are aceeasi viteza ca si imprimanta laser, insa detaliile surprinse cu imprimanta pe baza de cerneala sunt mult mai multe si acest tip de imprimanta este recomandat mai ales in cazul in care vrei sa printezi poze.

In concluzie, in cazul in care ai nevoie de o imprimanta pentru acasa, recomandam o multifunctionala cu jet de cerneala, astfel incat tu sa poti printa absolut orice la o rezolutie buna si sa si scanezi cate un document sau cate o poza ocazional. Imprimanta laser este ideala pentru birou, asadar in cazul in care vrei o imprimanta pentru acasa, cel mai bine este sa alegi o multifunctionala sau o imprimanta normala pe baza de cerneala.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ce imprimanta sa aleg pentru acasa?, 10.0 out of 10 based on 1 rating