Cat de frecvent sa efectuam o revizie tehnica la autoturism?

Orice problema aparuta la sistemul de franare, fie ca este vorba despre un autoturism dacia logan, mercedes sau renault, trebuie atent verificata pentru o desfasurare a traficului  corespunzatoare prin prevenirea accidentelor auto. Poti achizitiona si piese auto online, precum un kit ambreiaj pentru Dacia Logan. Un kit ambreiaj poate fi achizitionat online in cateva minute, iar pentru dacia logan gasesti un kit ambreiaj online foarte usor, astfel ca vei economisi timp si vei achizitiona o piesa auto de calitate.

Sistemul de franare, denumit si frana principala sau frana de serviciu, se utilizeaza pentru a reduce viteza de deplasare sau pentru oprirea automobilului; actionarea acesteia se face prin apasarea unei pedale cu piciorul. Frana de stationare permite mentinerea in stare oprita a vehiculului si mentinerea lui in aceasta stare, inclusiv pe un sol cu un anumit unghi de inclinare.

Eficienta sistemului de franare se apreciaza dupa distanta in care se opreste un automobil atunci cand se deplaseaza cu o anumita viteza. Sistemul de franare este alcatuit din franele propriu-zise si mecanismul de actionare al franelor. Pentru o franare cat mai eficienta trebuie ca distanta dintre tamburi sa fie cat mai mica. Sistemul de franare este foarte important pentru siguranta ta. Acesta poate fi verificat si reparat de catre serviceuri auto, iar cel mai bine este sa mergi la un service de piese auto autorizat.

Pe langa functia importanta, cunoscuta de toata lumea, a sistemului de franare, trebuie sa luam in calcul utilitataea acestuia. Pentru o zona muntoasa sau in panta unde masina in mod normal ar lua-o la vale, rolul sistemului de franare intra in aplicatie si stabilizeaza masina pentru a nu se parvali in panta.

In cazul in care apar defectiuni sau zgomote ciudate de la placutele de frana sau de la sistemul de franare in sine, trebuie sa ajungi destul de repede la service-uri. NU sunt suficiente doar service-urile anuale sau facute o data pe an, verificarile masinii tale trebuie sa fie facute frcvent. Masina este una dintre cele mai importante resurse ale tale si pentru a fi sigur ca vei conduce in siguranta deplina la volan, va trebui sa faci revizii ori de cate ori ti se pare ceva suspect, iar in cazul in care totul functioneaza perfect, este bine sa mergi macar o data la 3 luni cu masina in service pentru o revizie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cat de frecvent sa efectuam o revizie tehnica la autoturism?, 10.0 out of 10 based on 1 rating